Woongroep De Laak

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Wonen in een woongroep

Ons ideaal

27-03-2022
Hallo allemaal mijn naam is Johan en neem deel aan "Woongroep de Laak" sinds eind Augustus 2021 . om even terug te blikken, nu bijna 6 jaar geleden overleed mijn vrouw en kwam ik alleen te staan. Mijn dochter woonde in Nieuw Vennep en was een grote steun voor mij, echter verhuisde zij een jaar na het overlijden van mijn vrouw met haar gezin naar Amersfoort. Dat viel voor mij niet mee en ik besloot dat als ik met pensioen zou gaan ik ook richting Amersfoort zou gaan. Eind Januari 2021 stuurde mijn dochter mij een mailtje met daarin een flink aantal woongroepen in en in de omgeving van Amersfoort met de tekst pa misschien is deze vorm van wonen wel heel geschikt voor jou.


Nog nooit van een woongroep gehoord!

Ik had nog nooit van een woongroep gehoord laat staan dat ik wist wat dit in hield. Maar goed ik heb toch bsloten om me te gaan verdiepen in het idee wonen in een woongroep. Dus alle links bekeken en zo kwam ook woongroep “de Laak” aan de beurt.
Deze sprak mij direct aan de leuke website met foto's en de gezellig sfeer beviel mij gelijk.


Kennismaking.

Ik was 63 en dacht ik heb nog wel een paar jaar de tijd voor ik stappen moet ondernemen, maar mijn dochter zei nee pa je kan toch gewoon informatie in winnen en gaan kijken misschien hebben ze wel een wachtlijst dan kun je je inschrijven. Nou ik heb de stoute schoenen aan getrokken en heb via de link op de website gereageerd. Een paar dagen later kreeg ik een mail thuis dat de kennis maak commissie contact met mij op zou nemen. En inderdaad dat gebeurde ik werd hartelijk ontvangen door Michaëla  Rob en Agnes. Ik moet zeggen dat het gelijk klikte en er een in een ontspannen sfeer leuke gesprekken ontstonden en het idee om in een woongroep te wonen mij heel erg begon aan te spreken. Kortom ik was echt enthousiast geworden en heb ook gevraagd of ik mij op de wachtlijst kon zetten wat ook gebeurde. Alle bewoners van "Woongroep de Laak" waren akkoord ik kon deel uit gaan maken als bewoner van de woongroep.


Een appartement kwam vrij

In juni kreeg ik tot mijn verbazing een mail van Michaëla dat er een appartement vrij kwam en of ik interesse had. Nou dat had ik natuurlijk wel en vond ik het wel een kans die ik niet mocht laten lopen. En ik heb er geen spijt van.

Aktiviteiten

Het bevalt mij prima ik ben hier echt op mijn plaats en ik voel me ook echt thuis en geaccepteerd door de mede bewoners.
Ik probeer zo veel mogelijk deel te nemen aan de activiteiten en op vrijdag middag. natuurlijk het borrel uurtje echt heel gezellig en  ontspannen. Helaas kan ik er de koffie ochtenden niet altijd bij zijn omdat ik dan aan het werk ben maar mocht ik vrij zijn dan ben ik er bij. Inmiddels ben ik gevraagd om in het bestuur plaats te nemen en als Penningmeester deze functie te vervullen. Wat ik graag doe om mijn steentje aan de woongroep bij te dragen.
Omgeving:

Een Tuin of balkon mis ik echt niet al hoewel ik er bij het vorige huis wel een tuin had. Maar mijn appartement heeft een fantastische serre die helemaal open kan een inpandig balkon zeg maar echt heerlijk. En dat niet alleen als ik de entree uitga en ik loop twee honderd meter naar links dan zit ik aan de Laak en kijk ik over de weilanden uit prachtig toch! Of ik loop recht uit door het straatje ik denk ook twee of drie honderd meter en je zit in het Kai park. Wat wil een mens nog meer? Kortom ik vind de woongroep echt fantastische en heb het erg naar mijn zin ik ben een gelukkig mens en hoop dat ik nog vele jaren mag genieten van de woongroep waar in we de activiteiten weer lekker opgaan starten en gaan genieten.

Groet Johan

 

2017 Op zoek met mijn kleindochter

Hoe dan :-)


Vanwege mijn gezondheid ging ik op zoek naar een appartement alles gelijkvloers. Ik woonde al een aantal jaren in een eensgezinswoning in Vathorst, en ik had 1 eis voor mezelf dat als ik ging verhuizen ik in Vathorst wilde blijven wonen. De zoektocht samen met mijn kleindochter werd beloond. We hadden al een appartemt bekeken maar niets in Vathorst. Toen kreeg ik bericht van de woningstichting dat ik voor een appartement in aanmerking kwam  "In Vathorst".


Nieuwsgierig als ik ben ga ik samen met mijn kleindochter op pad en een kijkje nemen bij het appartement. Op de stoep voor de toren stonden we samen uit te gissen welk appartement het zou kunnen zijn, het was zo groot en hoog :-). Toen we alles samen een beetje aan het bespreken waren en omhoog keken kwam er op daat moment een bewoonster met de fiets naar buiten die vroeg "Zoekt u iemand?"(later bleek het Barbara te zijn zie de erwtensoep :-))  Ik legde haar uit waarom we stonden te kijken en zij antwoorde als u een kijkje wilt nemen zou dat kunnen mits de bewoonster die hier over gaat thuis is.  Dat was niet tegen dovenmans oren gezegd. Mijn kleindochter keek me met een grote glimlach aan alsof ze wilde zeggen Top he Oma :-)

Bekijken van de woning

We hadden geluk Michaëla was thuis en we konden een kijkje nemen. Ik had direct een goed gevoel van het appartement.
Van Links naar rechts op de foto: Agnes en Michaela van de wooncomissie. En rechts Barbara :-)

Woongroep
In de gesprekken erna hoorde ik dat het complex een Woongroep was. Voor mij was dat geheel nieuw ik had geen idee wat dit inhield. Ik kreeg informatie mee, thuisgekomen ben ik na het lezen gaan plussen en minnen en kwam al gauw tot het besef dat in een woongroep wonen me erg aansprak. Twee weken later kwam het telefoontje van Michaëla die zei "ik heb goed nieuws voor je" het appartement wat je graag wilde is beschikbaar. Erna is het vliegensvlug gegaan, voor het definitief werd heb ik een kennismaking ochtend met de bewoners gehad waar ik vertelde wie ik was en waarom het me fijn leek om deel uit te maken van een woongroep.Op 23 mei 2017 (mijn verjaardag:-) kreeg ik de sleutel.

Mijn ervaring:


Een praatje in de hal, lift of bij andere activiteiten, tijdens de koffie en borrel uurtjes. We hebben allemaal onze ditjes en datjes en onze eigenaardigheden dat hoort bij het leven en kan en mag je ook niet veranderen. De kunst is "Hoe ga je er zelf mee om”Mijn kleinkinderen moesten even wennen aan de nieuwe omgeving, maar dat duurde niet lang. Er was een pannekoek activiteit en mijn kleindochters mochten ook mee. Het was een super avond. Ik heb na goed overwegen de juiste keuze gemaakt.

Groetjes Margje

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu