Woongroep De Laak

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Sjoelen deel 1

Aktiviteiten > Gluren, Spel en ...

Sjoelen

Wat is de beste bak?            
Voor de één is dat een bak koffie; zijn slogan is: coffee is a hug in a mug.  Voor de ander is dat een goede mop.

Maar we concentreerden ons op 3 andere bakken. Het was al weer twee jaar geleden dat we sjoelwedstrijden organiseerden. 10 leden van de woongroep hadden zich aangemeld om te strijden voor een wisselbeker.

Er werd op drie bakken te gelijk gespeeld. Toen ik (Rob Quispel) de eerste scores binnen kreeg moest ik denken aan vroeger als de eerste sneeuw gevallen was. De slee werd van zolder gehaald en in het begin ging het moeizaam. Eerst moest de roest die zich op de ijzers gevormd had weggereden worden. Maar daarna liep de slee steeds soepeler.

Een kleine impressie van de sjoel avond.Klik op de foto's om ze te vergroten.

Zo ging het ook met de scores. Bert presteerde het zelfs 140 punten te scoren. In de finale speelden de mensen met de drie hoogste scores voor de beker. Alle drie begonnen ze op 0. Voor Bert werd spoedig duidelijk dat punten in het verleden behaald geen garantie waren voor de toekomst.
Waren het de zenuwen die hem parten speelden?  

Uiterst geconcentreerd joeg Cisca de stenen door de poortjes en aan het eind van een zeer geslaagde avond ging zij er, verdiend met de beker van door. Die mag ze koesteren tot februari 2020, want dan vinden de revanches plaats, waar iedereen aan deel mag nemen.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu